söndag 12 oktober 2008

Dagens Nobelpris i dumhet

Dagens Nobelpris i dumhet går utan tvivel till Anna Takel.

Takel får priset för sin oerhörda dumhet i samband med efterdyningarna av en dikeskörning förra sommaren. När hon var ute och körde skulle hon ta upp sin mobil (dumhet ett: telefoni och bilkörning hör inte ihop!), och "råkade" köra i diket när hon gjorde det. Med sig ner i diket tog hon två brevlådor som stod i vägen för henne.

När polisen kom till platsen erkände hon vad hon gjort. Så långt är bara ett fel begånget, som ensamt inte skulle rendera ett nobelpris i dumhet - men historien är inte slut än.

Anna dömdes för vårdslöshet i trafik, och fick 2000 kronor i böter, något hon är putt över nu. Hon menar på att hon har sig själv att skylla, men inte för att hon bar sig dumt åt i körningen, utan för att hon berättade sanningen för polisen som kom till platsen. Hon önskar att hon sagt att hon i stället för att jaga en mobiltelefon på flykt hade sagt att hon väjde undan för ett rådjur. Och där kom dumhet nummer två - den som meriterar henne för Nobelpriset i dumhet den 12/10-08.

Det hon säger är ju att hon, utan problem, hade kunnat begå mened för att slippa böta för sin oaktsamhet. Då har man inte fattat mycket. Och har i stort sett ingen insikt i hur farligt hennes beteende var, då hon släppte uppmärksamheten på vägen. Nu var det brevlådor som stod i vägen, nästa gång kanske det är barn. Skulle hon även då önska att hon sagt att hon väjde för ett rådjur, och valde att i stället meja ner barnen?

Korkade pristagare. Du är väl värd dagens Nobelpris, Anna Takel.

Inga kommentarer:

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner