fredag 24 oktober 2008

Alla måste älska ABBA

Juryns teori om varför Loulou åkte ur tävlingen i kväll tycker jag suger. Loulou gillar inte ABBA, punkt och slut. Varför skulle hon inte kunna tala om det?

– Jag tror att svenska folket inte tycker att man ska trampa på ABBA. Det är som att trampa på Sverige, sa Laila Bagge i TV 400.

– Man kan inte gå ut i ett program och kritisera ABBA på det sättet, sa Andreas Carlsson.

Såvitt jag vet är det inget krav i en sångtävling att deltagarna ska älska ABBA. Det har det aldrig varit förut, och kommer aldrig att bli, såvida tävlingen inte går ut på att göra den mest kärleksfulla ABBA-hyllningen. Idol utger sig inte för det, så jag förstår inte problemet.

I stället tror jag att det som i kväll hände Loulou var det som tidigare år har hänt favorittippade deltagare; att folk inte röstade på henne, eftersom de var säkra på att andra skulle göra det, och att hennes fortsatta deltagande i tävlingen sålunda skulle vara säkrat. Vi har sett det hända förut, och kommer att få se det hända igen.

Hur som helst tycker jag att det är trist att Loulou inte får fortsätta i Idol. Jag hoppas att något skivbolag fiskar upp henne, för hennes röst och sångsätt går inte av för hackor. Fler än hennes höns i Burträsk bör få njuta av det.

Annat värt att nämna ur kvällens program tycker jag framför allt var Lars styling. Den klädde honom! Och, det teatrala framträdandet passade hans spastiska kroppsspråk. En strålande kombination, helt enkelt.

Kevin tål jag inte. Likt en överenergiskt manisk gympinginstruktör skvätter han omkring på scenen, så att oljan dryper från hans smörsmetiga framtoning. Nej, usch.

Den målbrottsröstade skrikhalsen Johan är det inte mycket att göra åt. Småtjejer kommer att hålla honom kvar i tävlingen länge framöver. Men, sjunga kan han inte sådär särdeles bra.

Det var Idol-kvällen sedd med Anna G Rahms ögon.

1 kommentar:

magdalena sa...

Hellou!
Trevligt att du ramlade förbi min blogg. Visst är Doris söt! Hon är dessutom rätt bra att käka ostbågar med till Idol :)
Ha en bra dag!
//Magdalena

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner