torsdag 4 september 2008

Tjejer! Sov inte i underkläder.

Ingen av oss vet vad som egentligen försiggick i den där sängen för några månader sedan - mer än den kille, som nu friats från våldtäkt, och den tjej, som gjorde det fatala misstaget att sova i underkläderna.

Utan att ta ställning i skuldfrågan anser jag att det finns saker som gör tjejens anmälan något komprometterad. Hon uppgav sig ha sår och blåmärken, som läkarundersökningen hon genomgick inte fann. Och, hon väntade till nästa kväll med att anmäla våldtäkten.

Att anmälan dröjde kan bero på, om man väljer att ställa sig på tjejens sida, att hon var alltför chockad för att komma till skott tidigare. Ställer man sig däremot på killens sida, kan det ses som att hon behövde tid för att komma på en historia - och sexet de hade egentligen skedde under konsensus (trots den mångåriga debatten kring att ett nej alltid är ett nej tillämpas ordet inte med nödvändighet så) men att hon senare ångrade det hon gjort.

Det vore inte första gången det händer att en ångerköpt tjej, för att slippa ifrån ansvaret att ha haft sex med någon hon egentligen inte vill, i stället anmäler våldtäkt.

Det faktum att hon lagt sig med underkläderna på gör henne emellertid inte särskilt inbjudande till sex, snarare tvärtom. Om hon hade velat ha sex hade hon förmodligen valt att lägga sig naken i sängen. Det som också talar för att tjejen har rätten på sin sida, och faktiskt blev våldtagen, är att killen erkänt att han bänt isär benen på henne för att komma till. Få kvinnor (om de inte tänder på vissa former av BDSM) kniper ihop benen om de vill ha sex.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Svårt fall när vi inte vet mer än vad tidningarna skriker ut! Vi får väl anta att det förekommit våld och då är det ju, per definition våldtäkt, oavsett omständigheterna.
Men det var rätt bra om flickor även uppfostras till att inte dela säng med vem som helst också!

Anna G Rahm sa...

Nja, gubben. Att sex och våld förekommer under samma tidsrymd behöver inte betyda våldtäkt. Jag relaterade till BDSM redan i grundinlägget, och gör det återigen nu. För de människor som tänder på BDSM är våld och sex snarare regel än undantag - och det betyder inte att de våldtar varandra till höger och vänster.

Vad gäller uppfostran tycker jag det vore lika angeläget att pojkar får lära sig att bara för att en flicka väljer att dela deras säng är det inte (med nödvändighet) en signal att flickan också vill ha sex med dem.

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner