torsdag 25 september 2008

Säg den lycka som består

Lite komiskt är det allt, det här med Lars Danielssons svårigheter på arbetsmarknaden. Först blev han, i samband med tsunamin, ansiktet utåt för utrikesdepartementets ovilja att avslöja vad som egentligen hände, och varför hjälpen till de drabbade dröjde så.

-Jag har inte gjort något! Det har ingen annan heller...

Sedan tog han "time-out", som det så vackert kallas, när en person på en viktig post har gjort bort sig väldigt rejält och inom kort kommer att omplaceras - för de får ju sällan sparken, de där höga hönsen och tupparna. Sedan 2006 har han gått och skrotat på utrikesdepartementet utan att ha några vettiga arbetsuppgifter - en perfekt situation för Danielsson, som passade på att skriva en bok under tiden.


I juni i år blev han utsedd till generalkonsul i Hongkong. Det lät som en taktiskt bra plats för honom. Långt bort från den svenska mediekarusellen, och på behörigt avstånd från viktiga beslut och göromål. När jag idag läser att konsulatet i Hongkong riskerar att läggas ner nästa år, som en besparingsåtgärd, kan jag inte annat än skratta. Så länge varade det...

Lyckan kommer, lyckan går. Lars förbliver arbetslös...

Inga kommentarer:

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner