tisdag 30 september 2008

Idol - nu viktigare än någonsin!

Underhållningsprogram på tv, som Idol, spelar nu en större roll än på länge. Efter att hela dagen ha fyllts av mer och mer oroande nyheter om den fullständiga kollaps av världsekonomin som nu förefaller komma närmare med stormsteg för varje sekund är det skönt att kunna rensa tankarna med något helt annat. För, att Mats Odells ord i Aktuellt lugnade någon tror jag inte ett ögonblick på.

Ingen människa, som vill bevara något av sinnesro klarar av att ta in alla nyheter om bankkollapser och störtrasande börser i än det ena, än det andra landet. För, antingen vi vill eller inte kommer denna ekonomiska härdsmälta att drabba oss alla - visserligen i större eller mindre utsträckning - men ingen kommer att gå opåverkad ur den. Alla vi som redan lever nära, på eller strax under existensminimum kommer att prövas än hårdare.

Den som har en hyfsad lön kan kanske omfördela sina pengar på ett sätt som gör att vardagen kan se likadan ut i stort sett, men har man inga marginaler är situationen en helt annan. Precis som det skrivs i en debattartikel i Aftonbladet, kan valet stå mellan att betala en räkning och att äta. Och, som sagt, värre kommer det att bli.

Dessa framtidsutsikter ger mig ont i magen, huvudvärk och en känsla av att sitta i en rävsax. I kombination med att regeringen framgångsrikt har gjort oss långtidssjuka till en grupp ständigt ifrågasatta, fattiga medborgare känns det näst intill hopplöst. Och, det värsta är att man som enskild inte kan göra ett enda dugg för att förändra varken det ekonomiska världsläget, privatekonomin, eller regeringens sanslösa förföljelse- och skuldbeläggandepolitik, åtminstone inte så länge kampen sker på egen hand.

Inga kommentarer:

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner