torsdag 25 september 2008

Du kommer inte att ångra dig

Om jag fortfarande hade varit yrkesverksam, och alltså vid bättre hälsa, skulle jag ha hängt på låset till öppnandet av årets bokmässa i Göteborg idag. Denna fantastiska tillställning har ända sedan jag först besökte den utövat en nästan magisk lockelse på mig.


Känslan då man kommer in i den enorma mässlokalen, och upptäcker att man just klivit in i en monumental hyllning av det skrivna ordet är svår att beskriva för den som inte har upplevt det.

Visst styrs mycket av kommersialism, och de stora bokförlagen har gjort allt i sin makt för att få sina guldkalvar till författare att avsätta minst ett par timmar till att signera böcker i förlagens montrar. Men, ändå. Man behöver ju faktiskt inte lyssna på dem, eller ställa sig i kö för att få den senaste Nesser-deckaren signerad. Man får välja själv. Och, urvalet är stort.Överallt, nästan från golv till tak, är det böcker. I alla de format, och för alla smakriktningar. Och det är bara entréplan.

En trappa upp vankas det seminarier. Enligt ett minutiöst hållet schema startar föreläsning, efter föreläsning i olika rum - och det är bara att gå från det ena intressanta stället till det andra. Ett fantastiskt ställe för den som älskar kunskap och böcker.Åk dit om du har möjlighet. Betala entréavgiften, även om den förefaller något hög, och passa på att gå på några seminarier när du ändå har masat dig dit. För, du kommer inte att ångra dig, annat än när du ska släpa hem dina tunga kassar fyllda av nyinköpta böcker! (Och kanske när du ska klämma in böckerna i bokhyllorna som redan dignar).

Inga kommentarer:

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner