tisdag 26 augusti 2008

Sjuklig åldersfixering

Jaha. Anastacia är fyra år äldre än hon tidigare påstått. Ska man bli upprörd nu är det tänkt? Det är väl mycket lättare att skita helt i hur gammal hon är och uppskatta henne för rösten och den musik hon gör. Åldern har ingen som helst betydelse för det.

Det i denna historia det är värt att bli upprörd för är om Anastacia har trott/erfarit att hennes enda sätt att nå en större publik är genom att framställa sig själv som yngre än hennes faktiska ålder. Denna ständiga strävan efter ungdom kan göra mig tokig!

- Kalla mig tant om du vill. 40 år är jag hur som helst.

3 kommentarer:

Peter Tuominen sa...

Åldersfixeringen är bara ännu en aspekt av utseendefixeringen som lett till undernärda modeller. I allt väsentligt är det samma skit, samma cyniska strävan efter det omöjliga, samma förnekelse av hur människan faktiskt fungerar.

TexasSwede sa...

För mig är ålder ointressant när det gäller en artist. Där är det bara skicklighet och i viss mån utseende som gäller.

Även annars håller jag med om att "ålder är bara ett nummer". Jag fyller 40 om ett halvår, men känner mig likadan som när jag var 25. Många tror att jag är 28-30 för övrigt. Jag har dejtat tjejer från 23 upp till 43 de senaste åren, och ålder spelar mycket mindre roll än deras personlighet, och hur väl de håller sig i form. Jag har noterat att kvinnor som vårdar sin kropp (äter rätt, motionerar, etc, vilket leder till att de är slanka) ser betydligt bättre ut när de blir äldre.

Anna G Rahm sa...

Texas:
Att betraktas som yngre än man de facto är måste inte alltid vara en komplimang. Ungdom är inte per se ett ideal att sträva mot, vare sig det gäller utseende eller karaktär. Alla åldrar har sin tjusning, och att försöka motverka att naturen har sin gång är ett projekt dömt att misslyckas.

Jag har förresten lite svårt att tro dig när du säger att ålder för dig bara är en siffra. Så full av åldrar som din kommentar är verkar du tvärtom ytterst fixerad vid ålder!

Varför utseende skulle ha betydelse för en artists prestationer kan jag inte förstå; om det inte är fråga om ett "pojkband" som har som mål att hamna på alla småtjejers väggar. Som vuxen borde man kunna inse att en person varken blir mer kompetent i sitt yrke, eller till en bättre människa bara för att han/hon är "vältränad" och "välbevarad".

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner