torsdag 28 augusti 2008

Organstudier

Jag kan inte låta bli att roas av bråket mellan Lars Adaktusson och K G Bergström. Två av Sveriges kanske mest kompetenta politiska kommentatörer har inget viktigare för sig än att jämföra vems organ som är störst. Det är kul, för det är så totalt opassande för dem i sina roller som seriösa samtidsanalytiker.

Jag tycker att båda har en poäng i det de säger. Bergström konstaterar på sitt vanliga torra vis att überminister Reinfeldt förefaller beredd att ta till desperata åtgärder då han väljer att ställa upp i en debatt på pyttekanalen TV8. På samma sätt har Adaktusson rätt då han kallar "Rakt på", K G:s intervjuprogram för överreklamerat.

Jämfört med sin förlaga "Hard Talk" på BBC är programmet endast en propagandahalvtimme för den aktuella gästen, som inte vid något enda tillfälle får anledning att skruva på sig i stolen pga de vassa frågor som ställs.

Originalet, BBC:s Tim Sebastian. Bäst av dem alla.

Det ska bli kul att se hur dispyten utvecklar sig, och vem av herrarna som slutligen kan utropa sig till Sveriges bäste politiske kommentatör.

Inga kommentarer:

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner