Ett olyckligt exempel kan man läsa om i dagens Aftonbladet, där det berättas om en liten flicka i Indien, som tillverkats och fötts på beställning av ett japanskt par. Problem uppstod då flickan var född - och det beställande föräldraparet hade gått skilda vägar. Mamman ville inte ha något att göra med flickan, och pappan fick inte, för indiska myndigheter på egen hand adoptera sitt eget barn. Ett juridiskt limbo. Kvinnan som ställde upp som surrogatmamma vill inte heller, av förklarliga skäl, kännas vid flickebarnet.
Så, vad ska man göra nu? Det är ju faktiskt varken returrätt, eller öppet köp.
2 kommentarer:
Vaddå inte på öppet köp. Far vill ju ha sin älskade dotter. Det står klart och tydligt i artikeln. Så vad är det för idioti du svamlar om.. öppet köp. Idiot.
Hej, vältaliga anonym:
Om du ansträngt dig att läsa mitt inlägg hade du redan sett att jag skrivit att pappan visst vill ha sitt barn, men inte tillåts adoptera barnet på egen hand enligt indisk lag.
Det jag syftar på är mammans beteende, en mamma som verkar tro att det nyfödda barnet är likt en vara, vilken som helst, som man kan lämna tillbaks/strunta i att hämta ut från affären om man ångrar sig. Därför satte jag rubriken "Inget öppet köp på barn".
Är det klarare för dig nu?
Skicka en kommentar