fredag 25 juli 2008

Vad är egentligen problemet?

Jag måste säga att jag inte förstår var problemet ligger om SL väljer att sätta regnbågsflaggor på alla sina bussar under PRIDE-festivalen. Vad är det för fel med det? I mina ögon är det en ypperlig gest för att, på ett naturligt sätt, påminna människor om att festivalen pågår. Ett plus även att volontärerna som arbetar under festivalen fått gratis veckobiljetter till SL.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Man bryter en praxis som funnits i massor av år. Nu kan man ju knappast säga nej till nån.

Anna G Rahm sa...

Fredrik:
Tycker du att det är ett hållbart argument? Praxis brukar man dessutom ompröva efter ett antal år, då nya omständigheter tillkommit. Pridefestivalen, med den omfattning den har i år får räknas som en sådan. Utan att någonsin gå emot praxis skulle aldrig någon utveckling kunna ske.

Anonym sa...

Då kan man ju inte säga nej till tex S på 1 maj eller vilken grupp som helst. Vi kan ju inte göra ett undantag bara för Pride för det begriper jag i så fall inte argumenetet för? Men du har kanske ett?

Anna G Rahm sa...

Fredrik:
Om SL väljer att sponsra något är det en självklarhet att de även vill visa det för allmänheten. Ett enkelt sätt är då att pryda bussarna med Pride-flaggor. Huruvida man i framtiden kommer att bli tvungen, att pga detta beslut tillåta alla, är varken du eller jag kapabla att svara på.

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner