söndag 27 juli 2008

Är FRA egentligen en mustasch?

Det är oerhört intressant att se vad som engagerar svenska folket. Ett tydligt exempel kan man i dagens Aftonbladet läsa om, då en "folkstorm" tvingat nyhetsankaret Rikard Palm att raka av sig sin nyanlagda mustasch. Jag förstår inte vad som är så ofantligt provocerande med ansiktsbehåring att tittare över hela landet känner det nödvändigt att kontakta SVT och klaga!

Trots denna uppenbara förmåga till ett brett, och omfattande engagemang hör man sällan människor protestera då det verkligen gäller. Viktiga frågor och beslut, som regeringens idiotiska tilltag att kraftigt försämra villkoren i sjukförsäkringen, möts av betydligt ljummare protester. Likadant med höjningen av a-kasseavgiften, som föranledde ett massivt medlemsras för fackföreningarna. Båda beslut av betydligt större allmänintresse och beslut med potential att orsaka omätligt större skada i den egna tillvaron än huruvida Rikard Palm har mustasch eller inte!

Det enda undantaget på senare tid, ett lagförslag som fått människor att engagera sig lika djupt som för Rikard Palms mustasch är FRA-lagen. Tänk om medel-Svensson stött på lika lite patrull från Reinfeldt och hans FRA-spioner som hur enkelt opinionen kunde få Rikard Palm att åstadkomma förändring. Då skulle FRA egentligen vara en mustasch...

Inga kommentarer:

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner