tisdag 22 juli 2008

Likgiltigheten - en biljett ner i helvetet!

Likgiltigheten var, enligt Dante, den första etappen på väg ner i helvetet. Idag har vi fått bevisat för oss att det är sant.

Bilder av två döda romska flickor har kablats ut över världen. Det kanske inte låter så anmärkningsvärt, men just dessa bilder är remarkabla. De är nämligen tagna på en badstrand strax utanför Neapel. Bara några meter ifrån de döda flickornas kroppar sitter semesterfirande badgäster och njuter av livet, som om ingenting har hänt. Det berättas från stranden att flickorna, som ingick i ett sällskap om fyra, plötsligt överraskades av höga vågor och undervattensströmmar. Flickorna ropade på hjälp, men förgäves. Likgiltigt satt övriga badgäster och pillade ludd ur naveln medan två unga tjejer kämpade för sina liv bara någon meter ut i vattnet. INGEN kom till undsättning! Allt detta för att de var romer.

Romernas situation i Italien har länge varit tuff, men de senaste månaderna har problemen allvarligt förvärrats. Inte minst av det faktum att Italiens inrikesminister har föreslagit att alla romer, inklusive romska barn ska bli skyldiga att lämna fingeravtryck - de stjäl ju så mycket... Övriga Europa sitter som paralyserade av likgiltighet inför denna förföljelse av en folkgrupp. Har man inte lärt sig något alls av historien? Judarna blev också offer för speciella regler och förordningar, och se hur det gick för dem...! Vill vi se det hända igen?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Syftet med bilden som har spridits är att lura läsarna och motarbeta Italiens lagförslag. Följ länken nedan och se filmen. Den visar en annan verklighet:
http://www.den-svenske.com/2008-07-22-media_forsoker_sla_mynt_av_zigenarflickors_dod.html

Anna G Rahm sa...

Stefan!
Om du vill övertyga mig om att nyheten skulle vara lögn får du faktiskt komma med bättre bevis än en klippt film på en hemsida med nationalsocialistiska sympatier! Jag känner inte till dina kunskaper i italienska. Men, i de italienska tidningar jag läst rapporteras samma sak som i tidningarna här, med den lilla skillnaden att man har ett ännu skarpare tonfall och är mer kritiska till människornas likgiltighet. Om du vill se ytterligare fotografier från platsen - fotografier som är en studie i likgiltighet - finner du det här.
http://www.lastampa.it/multimedia/multimedia.asp?p=1&pm=6&IDmsezione=9&IDalbum=11030&tipo=FOTOGALLERY#mpos

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner