fredag 5 september 2008

Hur slö får man bli?

Försköljd sallad kan orsaka matförgiftning kan man läsa i dagens tidningar. Jag måste erkänna att jag inte förstår mig på hela det här fenomenet med att sälja försköljda grönsaker. Upplevs det verkligen som en så stor tidsbesparing att slippa skölja salladen själv?

Uppenbarligen måste så vara fallet, eftersom salladerna titt som tätt orsakar magsjuka och matförgiftning. Säger det sig inte själv att man, trots att grönsakerna kallas försköljda ändå bör hålla dem under vattenkranen några sekunder hemma i köket innan man lägger dem på tallriken och tuggar i sig dem? Hur slö får man egentligen bli?


Ett tips, förresten. Om salladen tappat något av sin spänst kan man lägga bladen i is, eller väldigt kallt vatten några minuter, så återfår den sin forna vigör.

Inga kommentarer:

 

Anna G Rahms funderingar och spetsfundigheter © 2008. Design By: SkinCorner